Travel SLAM podruhé: V Praze i Brně zabodovaly bizarní historky a průšvihy z cest

Po malé pauze jsme rozšířili tým i pole působnosti a vrhli se do organizace dalšího Travel SLAMu – večera krátkých cestovatelských stand upů. K Brnu jsme přidali hlavní město a ani z jedné akce neodcházeli diváci zklamáni. Dohromady se s peprnými historkami z cest představilo 14 vystupujících, kteří pošimrali bránice a k vlastnímu dobrodružství inspirovali přes 350 návštěvníků. Kdo vyhrál a jaké to celé bylo?

travel slam Praha diáky bio oko

Představení pražských vystupujících

Co je to Travel SLAM

Pro ty z vás, kteří neměli tu čest být ani jeden večer s námi: Podstatou našeho formátu jsou krátká a úderná vyprávění. Vystupující mají k dispozici šest minut a maximálně dvacet fotek. Jak s nimi naloží, je už jen na nich. Není čas se nudit. Každý vystupující má osobitý příběh z jiné části světa a svůj vlastní styl.

travel slam účinkující Brno cafe prah

Dan zaujal svými střípky z nízkonákladového cestování po Evropě

Na konci diváci hlasují, kteří tři řečníci je zaujali nejvíce. Ti nejlepší si odnášejí hezké ceny od našich sponzorů. Letos partneři podpořili Travel SLAM dárky za cca dvacet tisíc v Praze a přibližně polovinu této částky v Brně.

brno travel slam lidi

Markét předává ceny stříbrné medailistce Brna, Anetě

O závěr večera se stejně jako při premiérovém pokusu postaral vynikající písníčkář a cellista Pavel Čadek. Pro naladění na tu správnou notu si můžete pustit třeba jeho nejnovější klip k písni Nestíhám.

Bizáry a průšvihy jako nejvděčnější odkazy z cest

Jako divácky vděčné se ukázaly průšvihy na cestách. Hned polovina z 6 „medailistů“ se podělila o vyprávění, jak něco nešlo zrovna podle plánu. Konkrétně to byly: historka o leteckém doručování náhradních bot do švédské divočiny, punkový roadtrip skorovrakem po Norsku nebo v Brně vítězná historie Toma Krále s jeho natrženým svalem a sháněním helikoptéry kdesi na Sibiři. Diváci je patřičně ocenili v závěrečném hlasování. (Pokud je vám ta historka povědomá, tak ano, byl jsem při tom.)

 divaci bio oko travel slam Praha

Spokojení diváci v BIO OKO v Praze

V Praze si největší přízeň publika získal Tony Danilov s přehlídkou čínských a japonských bizárů. Paleta témat byla samozřejmě jako obvykle mnohem pestřejší: vtipné shrnutí outdoorového závodu, roadtrip s vetřelcem na palubě, stop po Evropě, pracovní pobyt v tichomořském ráji, „radosti“ veřejné dopravy v jihovýchodní Asii atp. To vše a ještě mnohem víc jsme stihli za pouhé dva večery.

 tony dnailov prezentace travel slam

Pražský vítěz Tony Danilov

Kdo nám s tím pomohl?

Travel SLAM v podobě, jak jej pořádáme, by nebyl možný bez podpory našich skvělých partnerů, kterým nastotisíckrát děkujeme:

VlakFest

Skupina lidí, která podlehla kouzlu pravidelného staccatu kol o dilatační spáry, šarmu naštvaných průvodčích, teplému pivu a okýnkům, která se nedají zavřít (nebo otevřít). Organizujeme vlaková dobrodružství pro všechny fajn lidi. Výherci dostali lístek na červencový festival Sarajevo Express ve vláčku do Bosny (případně i Hercegoviny).

ZDrSEM

Věnovali poukazy na své kurzy první pomoci zážitkovou metodou, kde se soustředí především na život zachraňující dovednosti a jejich nácvik. Výuka je postavena na střídání teoretických bloků a především velmi realistických simulací, které jsou následně reflektovány lektory. Díky tomu dokáží absolventi jejich kurzů jednat i v krizových a emočně vypjatých situacích.

Jimmy’s food

Sušené maso je na cesty bezesporu vynikající věc. Nejlepší soutěžící si pochutnají na degustačním výběru z výborné Jimmyho produkce.

Pod 7 kilo

Věří, že cestování nalehko člověku přináší více svobody i radosti. Proto prodávají ultralehké a kvalitní věci, které vás budou spolehlivě provázet na cestách do divočiny a za zážitky. Všichni pražští účinkující si odnesli aspoň malou drobnost. Ti nejlepší pak poukazy v úhrnné hodnotě několika tisíc.

Lidé a země

Pražstí medailisté se mohou těšit na roční předplatné měsíčníku plného cestopisů a reportáží z krajů vzdálených i blízkých.

Mediální a organizační partneři

Abychom si nehonili trika před pár zbloudilci, nám napomohli také mediální partner Informuji.czDiáky Festival, který si nás v Praze vzal pod křídla.

Kdo stojí za Travel SLAMem

Duchovním otcem téhle srandy jsem já – Kuba Venglář, autor Za horami.cz. Svůj čas energii a nadšení spolu se mnou již podruhé do našeho podniku vložil Lukáš Lacko a letos jsme tým rozšířili o markeťačku Markétu Bartoníčkovou.

O záznam se v Brně jako obvykle postaral náš oblíbený fotograf Martin Zavadil. To díky němu mají vzpomínky na akci ducha ;)

Děkujeme vypravěčům, divákům a těšíme se zase za rok.

 organizatori travel slamu

Organizátorský tým Travel SLAMu a naše dvě skvělé asistentky Kača a Káťa nalevo. Plus úžasné brněnské publikum samozřejmě.

Fotogalerie pražského Travel SLAMu

Fotogalerie brněnského Travel SLAMu

Komentáře

Napadá tě, co můžu v článku vylepšit? Máš aktuálnější informaci? Chceš se podělit o další užitečný tip? Rád by ses na něco zeptal(a)?
Směle piš do komentářů – pomůžeš mně i budoucím čtenářům. Vlákna komentářů lze také sledovat.
Upozornění na nové komentáře
Nekomentuji, ale
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře