3 tipy na zajímavé exotické destinace, aneb kam v létě vyrazit?

Léto je za rohem a s ním otázka, kam vyrazit. Pokud výjimečně přemýšlíte o poklidnější dovolené, zkuste trochu exotiky. V tomto článku najdete tři tipy na zajímavé exotické destinace, které nezklamou.

Rozmanité Kapverdy

Kapverdské ostrovy patří k destinacím, které jsou u nás stále oblíbenější a ten, kdo tam již byl, vám jistě potvrdí, že se chce vrátit. Motto Kapverd je totiž „no stress“ a v tomto duchu se tedy nese i celá dovolená. Turisticky nejnavštěvovanější jsou ostrovy Sal a Boa Vista, které jsou známé svými bělostnými mohutnými plážemi a opravdu nadstandardními hotelovými službami. K tomu připočteme celoroční jarní teplotu, poměrně nízký počet turistů, a přátelskou atmosféru, které dotváření celkový dojem ideální dovolené.

Kapverdy

Tenerife – perla Kanárských ostrovů

Tenerife patří k největším ostrovům z kanárského souostroví, přičemž se rovněž jedná o jeden z nejrozmanitějších ostrovů. Proč si na dovolenou zvolit právě Tenerife? Nachází se zde naprosto jedinečné klimatické podmínky – dá si říci, že na Tenerife lze zažít všechna roční období. Sever ostrova je spíše hornatý a chladnější, přičemž na jihu jsou zase písečné duny a rozlehlé pláže s jedinečným vulkanickým pískem. Turisty dále zajisté okouzlí národní park „Parque Nacional del Teide“, kde lze lanovkou vyjet na nejvyšší horu Španělska – Pico de Teide (3 717 m. n. m.).

Tenerife

Senegal

Poblíže výše zmíněných Kapverdských ostrovů leží další exotický ráj, a tím je Senegal. Tato země je v současné době jednou z nejstabilnějších zemí Afriky, přičemž nabídnout může jak bělostné pláže, tak i rozmanitou kulturu a jedinečné přírodní úkazy jako je například růžové jezero Lac Rose. Za návštěvu určitě stojí rovněž národní park Senegalu „Nikolo – Koba“, kde v současné době žije přes 350 druhů ptáků a 80 druhů zvířat. Senegal je zcela bezpečnou destinací, avšak před cestou je vždy doporučováno očkování a kvalitní cestovní pojištění, které v dostatečném rozsahu pokryje nutnou zdravotní péči a jiné nenadálé události v zahraničí.

Senegal

Autorem tohoto článku je firma yespojištění.cz

Komentáře

Napadá tě, co můžu v článku vylepšit? Máš aktuálnější informaci? Chceš se podělit o další užitečný tip? Rád by ses na něco zeptal(a)?
Směle piš do komentářů – pomůžeš mně i budoucím čtenářům. Vlákna komentářů lze také sledovat.
Upozornění na nové komentáře
Nekomentuji, ale
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře